-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

Aşı krizi büyüyor! Putin’e acil çağrı!

DÜNYA

Avrupa’da aşı krizi büyüyüp İngiliz yapımı AstraZeneca aşısı tartışmaları sürerken, Rusya Devlet Başkanı Putin’i arayan AB liderleri tarafından yeni bir aşı diplomasisi başlatıldı.

İlk olarak 2019’un son günlerinde Çin’de başlayan Koronavirüs pandemisi gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmayı sürdürüyor.

Haber7’de yer alan habere göre üçüncü dalganın yaşandığı Avrupa’da ise İngiliz yapımı AstraZeneca aşısı tartışmaları devam ediyor.

AB liderleri aşı konusunda rotayı Rusya’ya çevirdi

Son olarak Almanya’da AstraZeneca aşısının 60 yaşın üstündeki kişilere uygulanması tavsiye edilmişti. Görünen o ki AB liderleri aşı konusunda rotayı Rusya’ya çevirmiş durumda. İngiliz tabloid gazetesi Daily Mail’de yer alan habere göre, Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Putin ile temasa geçti.

Telefon görüşmesi yapıldı

Rus lider ile telefon diplomasisi yürüten Merkel ve Macron, Rus yapımı Sputnik V aşısınının Avrupa’da kullanılması için ilk adımı atmış oldu.

Geçtiğimiz hafta Alman Hükümeti, Avrupa Birliği Komisyonu’ndan Rus yapımı koronavirüs aşısı Sputnik V’in sipariş edilmesine dönük çalışmaları başlatmasını istemişti.

Merkel prensipte onay vermişti

Merkel, daha önce yaptığı açıklamada Sputnik V’in Almanya’da kullanımına prensipte karşı olmadığını söylemiş, gerekli izinlerin alınması halinde her tür aşının AB içinde kullanılabileceğini söylemişti.

Almanya’da yeni tedbirler

Oldukça sıkı kısıtlamaların devrede olduğu Almanya, ülkeye giriş çıkışlardaki kontrollerini arttırma kararı aldı. Ülkenin kara sınırlarında gelişigüzel kontroller yapılması kararlaştırıldı. Bu çerçevede ülkeye kara sınırlarından giriş yapacakların negatif PCR test sonuçlarına sahip olup olmadıklarına bakılacak. Özellikle Fransa, Danimarka ve Polonya’dan yapılacak girişlere dikkat edilecek.

Fransa’da yeni önlemler bekleniyor

Fransa da pandemiye karşı yeni önlem adımlarının eşiğinde. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yeni tecrit önlemlerini devreye sokup sokmayacağı tartışılıyor. Okulların kapatılması ve yerel bazdaki kısıtlamaların genele yayılması masadaki seçenekler arasında.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.